Search

Σε μάχιμες μονάδες του Έβρου γυναίκες διοικητές με αναγνωρίσιμο έργο

Μια διαφορετική τελετή παράδοσης παραλαβής μονάδας με πρωταγωνίστριες την απερχόμενη γυναίκα διοικητή Αθανασία Τουτζιαράκη που μετατίθεται στο Λουτράκι και την επίσης γυναίκα αναλαμβάνουσα την διοίκηση, Ευγενία Βουκελάτου, καταγόμενη από Ξάνθη  έζησαν στρατιωτικοί, εκκλησιαστικοί, δημοτικοί παράγοντες, λιμενικοί, εκπρόσωποι της συνοριακής φύλαξης, οι οικογένειές τους και πολίτες της ευρύτερης περιοχής Καβησού, Δορίσκου, Φερών και Αλεξανδρούπολης έζησαν στον Έβρο.

Ο διοικητής της 31ης «ΚΑΜΙΑ» Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Καβησού ταξίαρχος Γιώργος Σελαιδινάκος επέδωσε τιμητική πλακέτα σε αναγνώριση της αποτελεσματικότητας στο έργο της αλλά και του ήθους που επέδειξε στην αποχωρούσα ταγματάρχη διοικητή Αθανασία Τουτζιαράκη μιλώντας με πολύ κολακευτικά λόγια για τη συνέπεια και το ζήλο που επέδειξε συμβάλλοντας ουσιαστικά στο έμπρακτο ειρηνικό έργο του στρατού, στην προσπάθεια κατάσβεσης επανωτων πυρκαγιών που ξεσπούσαν στον ακριτικό νομό πέρυσι κι όχι μόνο.

Μετά την δοξολογία που τελέσθηκε στο στρατόπεδο του Δορίσκου από τον αρχιμανδρίτη του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Φερών, τους χαιρετισμούς των διοικητών να υπηρετούν άοκνα την πατρίδα παρουσία στρατιωτικού αγήματος, ακολούθησε μπροστά από το εκκλησάκι του Αη Γιώργη με τις όμορφες αγιογραφίες, δεξίωση όπου σε πιο χαλαρό κλίμα η απερχόμενη διοικητής δέχθηκε ευχές, φιλοφρονήσεις, δώρα από συνεργάτες και φίλους της.

Ο αυτοδιοικητικός συγγραφέας και μέλος της Πολιτικής προστασίας ΚΕΔΕ Νικόλαος Γκότσης, της πρόσφερε την εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας ενώ ιδιαίτερη στιγμή ήταν αγκαλιά και οι ευχές σε ανθρώπινο επίπεδο με την “κυρά” του Δέλτα Άρτεμη Παπακωστίδου που βγήκε από την καλύβα της στον Έβρο για να αποχαιρετήσει με τον δικό της τρόπο την διοικητή που ήταν παρούσα όσες φορές αντιμετώπιζε θέματα λόγω κακοκαιρίας, δρόμων ή προκλήσεων από την άλλη πλευρά.

“Η υπηρέτηση μου στην μονάδα θα με συνοδεύει μια ζωή” είπε ευχαριστώντας τους συνεργάτες της ένστολους και μη η κ. Τουτζιαράκη με έκδηλη συγκίνηση όταν αναφέρθηκε στους γονείς της που την στήριξαν και την οικογένειά της.

Παρόντες οι αντιδήμαρχοι Αλεξανδρουπολης Δημήτριος Κολγιωνης, Ιωάννης Ναϊτιδης, Ιωάννης Μπατμανιδης, ο διοικητής συνοριακής φύλαξης αστυνόμος Α’ Δημ. Γραμματικάκης, διοικητές μονάδων του Έβρου κ.α.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Xronos.gr

Μοιραστείτε το