19 Σεπτεμβρίου 2024

Σουφλί: Παράπονα από την χρήση του Evros Pass – Ζητούν να περιληφθούν και τα τοπικά προϊόντα

Αυξημένη χαρακτηρίζεται η επισκεψιμότητα στην περιοχή του Σουφλίου μέσω του Evrospass με τους οικονομικούς δείκτες, όμως, να είναι σε χαμηλά επίπεδα από την κίνηση αυτή.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Ορεστιάδας του προέδρου του Συλλόγου Φίλων Μετάξης «Η Χρυσαλλίδα» Γιώργου Τσακίρη, οι επαγγελματίες γίνονται αποδέκτες αρνητικών σχολίων των επισκεπτών, οι οποίοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα 200 ευρώ που τους δίνει το Evros Pass παρά μόνο στην σίτιση και την διαμονή.

Οι ΚΑΔ του Evrospass, όπως ανέφερε ο κ. Τσακίρης, αντιστοιχούν για την πόλη του Σουφλίου σε 4 ταβέρνες, 4 ταχυφαγεία και 2 ξενώνες της περιοχής, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα κάποιος να ψωνίσει από τα καταστήματα της περιοχής τα φημισμένα μεταξωτά, στα οποία στηρίζεται η οικονομία του τόπου, αλλά και τα παραδοσιακά προϊόντα όπως τσίπουρο, λουκάνικα, κρασιά, φέτα, μέλι, τα οποία παράγει ο τόπος και επιθυμεί ο επισκέπτης να ψωνίσει από το μέρος αυτό που επέλεξε να στηρίξει, μετά την περυσινή καταστροφική πυρκαγιά.

«Αν κάποιος θέλει να αξιοποιήσει τα χρήματα αυτά κάνοντας ψώνια δεν μπορεί. Πρόκειται για μια κακοσχεδιασμένη πλατφόρμα που πιθανόν σχεδιάστηκε για κάποια άλλη περιοχή αφού δικαιολογεί την ενοικίαση σκαφών ή φορτηγών ή άλλων παροχών που δεν έχουν σχέση με την περιοχή. Δηλαδή για τον Έβρο θα μπορούσες να νοικιάσεις σκάφος αν ήθελες να διασχίσεις τον ποταμό κάτι που μοιάζει εξωπραγματικό» είπε χαρακτηριστικά.

«Ένα πρόγραμμα στο πόδι που δεν συνάδει με τους ΚΑΔ της περιοχής» τονίζει και ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Σουφλίου Θοδωρής Τσιαμίτας, ενώ η αντιπρόεδρος της ίδιας Ένωσης Δήμητρα Μπουρουλίτη ανέφερε ότι «από τους 15 ΚΑΔ μόνο οι 4 βρίσκουν εφαρμογή στην περιοχή», προσθέτοντας ότι «πολλοί επισκέπτες επειδή δεν καταναλώνουν τα 200 ευρώ της κάρτας την αφήνουν σε μας επειδή πρέπει να αναχωρήσουν».

Όπως επισημάνθηκε από τον κ. Τσακίρη, εστάλη σχετικά επιστολή στον αρμόδιο υπουργό, αλλά, λόγω της δύσκολης αντιπυρικής περιόδου, όπως είπε, δεν υπήρξε ανταπόκριση

Η μόνη ελπίδα που απομένει – κατά τους ίδιους – είναι να τεθεί το θέμα στην επικείμενη σύσκεψη φορέων του EvrosMeta μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο, όπου αναμένεται να καταθέσουν τις ενστάσεις τους ώστε να γίνουν διορθωτικές κινήσεις για τα επόμενα δυο δίμηνα Evros Pass που ακολουθούν.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Μοιραστείτε το