Search

Στη ΜΕΘ του “Ιπποκράτειου” νοσοκομείου συνεχίζει να νοσηλεύεται ύποπτο περιστατικό προσβολής από στρεπτόκοκκο τύπου Α από την Αλεξανδρούπολη

Στη ΜΕΘ του “Ιπποκράτειου” νοσοκομείου συνεχίζει να νοσηλεύεται το μοναδικό, σοβαρά ύποπτο περιστατικό προσβολής από στρεπτόκοκκο τύπου Α΄, που έφτασε στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στις 5 Ιουνίου, και λόγω του τοξικού σοκ που παρουσίασε, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Ελπιδοφόρος Μανταδάκης, ο μικρός ασθενής παραμένει διασωληνωμένος, σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

Ο ίδιος σημείωσε ότι καθημερινά στην Κλινική φτάνουν πολλά περιστατικά κοινών στρεπτοκοκκικών λοιμώξεων, οι οποίες αντιμετωπίζονται χωρίς επιπλοκές, με μία απλή αντιβίωση.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του, Ελένη Αδακτύλου, ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ότι παρότι, και εκεί, είναι αρκετά τα περιστατικά παιδιών που φτάνουν ασθενώντας από ιώσεις στη νοσηλευτική μονάδα, «δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα στρεπτόκοκκου και όσα υπάρχουν δεν είναι ανησυχητικά».

Μοιραστείτε το