Search

Στην Ξάνθη η δίκη του Τούρκου που φέρεται να παρέσυρε & σκότωσε έναν 57χρονο στους Κήπους Έβρου το περασμένο καλοκαίρι

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ξάνθης διεξήχθη η δίκη του 34χρονου Τούρκου υπήκοου κατοίκου Γαλλίας, ο οποίος πέρυσι το καλοκαίρι, φέρεται να παρέσυρε και σκότωσε έναν 57χρονο από τη Γεμιστή Φερών της Αλεξανδρούπολης, στους Κήπους Έβρου. 

Η Δίκη, διεξήχθη εν μέσω εντάσεων και με τις καταθέσεις πολλών μαρτύρων μεταξύ αυτών και  της συζύγου του κατηγορούμενου. Μάλιστα, η Δίκη  διεκόπη το απόγευμα της Δευτέρας και θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 με τις καταθέσεις των υπόλοιπων μαρτύρων.

Η σύζυγος του κατηγορουμένου, αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία κατά του άνδρα της , ενώ σε ερωτήσεις του Εισαγγελέα και των δικηγόρων της οικογένειας του άτυχου 57χρονου, έπεσε σε αντιφάσεις.

Το σχετικό Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό στο Τελωνείο Κήπων 

Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 57χρονου ημεδαπού στους Κήπους Έβρου

Συνελήφθη χθες (7-7-2023) το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 33χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα
δικογραφία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο.

Ειδικότερα ο δράστης μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο ανωτέρω Συνοριακό Σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη Χώρα, όπου κατά την αναμονή του για έλεγχο διαπληκτίστηκε με 57χρονο ημεδαπό – οδηγό έτερου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

Κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού τους, ο δράστης παρέσυρε με το όχημά του τον 57χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε εξέλθει από το αυτοκίνητό του, προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες.

O τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύεται.

Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσω τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

«Τον “καθάρισε” με τον λοστό και μετά τον πάτησε με το αμάξι» υποστήριζε πέρυσι συγγενής του 57χρονου

Ο 57χρονος, πατέρας τριών παιδιών, νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης,  κλινικά νεκρός με τους θεράποντες ιατρούς τότε, να κάνουν λόγο για μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς του άτυχου αγρότη υποστήριζαν πως ο 33χρονος τότε Τούρκος τον χτύπησε στο κεφάλι προτού τον παρασύρει με το αμάξι του.

Ο ξάδελφος του 57χρονου, εξηγεύσε στο protothema.gr πως οι δύο άνδρες τσακώθηκαν στην ουρά έξω από το τελωνείο και στη συνέχεια ο δράστης τον χτύπησε με ένα λοστό στο κεφάλι και τον πάτησε με το αυτοκίνητό του.

«Τον σκότωσαν, τον χάσαμε τον άνθρωπό μας. Στην αρχή, ήταν μέσα στο χώρο του τελωνείου και μετά βγήκε για να έρθει πίσω στο χωριό. Μπλόκαρε στην Εγνατία, μπήκε ανάμεσα στις νταλίκες και δεν τον άφηναν να βγει. Οι συνοριοφύλακες που ήταν εκεί δεν ήξεραν τι να κάνουν και τον άφησαν αβοήθητο. Κατέβηκε ο άλλος από το αμάξι, κάτι του είπε και μετά τον ‘καθάρισε’ με το λοστό στο κεφάλι του. Τον χτύπησε με δύναμη. Και μετά πέρασε με το αμάξι από πάνω του», ισχυριζόταν ο συγγενής του τραυματία οδηγού

 

Μοιραστείτε το