17 Οκτωβρίου 2024

Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Έβρου Συνεχί-ΖΩ: Ο Οκτώβριος, μήνας πρόληψης και εγρήγορσης για τον καρκίνο του μαστού

Δράσεις για την ανάγκη πρόληψης –ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, για τον καρκίνο του μαστού, διοργανώνει στις  19 και 20 Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Εβρου Συνεχί-ΖΩ. Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού,» με την 25η Οκτωβρίου να αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το Σάββατο 19 Οκτωβρίου τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Εβρου από τις 10.30πμ μέχρι και το μεσημέρι θα βρίσκονται μπροστά στο Δημαρχείο όπου θα μοιράζουν έντυπο ενημερωτικό υλικό και τις υπενθυμίσεις ζωής τα γνωστά σε όλους μας ρόζ κορδελάκια    , ενώ η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου στις 6.30μμ  στην  αίθουσα της αποθήκης του Λιμανιού την  οποία θα φωτίσει συμβολικά ο Δήμος της πόλης στέλνοντας το δικό του μήνυμα  για την ανάγκη πρόληψης ,ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Την  εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία της η πρόεδρος του Συλλόγου, ψυχολόγος, κ. Χρ Παλαιολόγου παρουσιάζοντας  το  θέμα που θα αφορά την «ψυχοσυναισθηματική κατάσταση της γυναίκας».

«Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που αποτελεί την  πρόληψη και την εγρήγορση για τον καρκίνο του μαστού. Παρ’ όλο που η ασθένεια αυτή θεωρείται θεραπεύσιμη εξακολουθεί να επηρεάζει πολύ σημαντικά τον ψυχισμό της γυναίκας. Απειλεί και την ζωή της  και την θηλυκότητα της  αφού γνωρίζουμε ότι ο μαστός είναι σύμβολο ομορφιάς-μητρότητας και ερωτικής υπόστασης,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κ. Παλαιολόγου  και τόνισε πως «πρέπει να αναλογιστούμε ότι, ο καρκίνος  του μαστού όταν εμφανίζεται στις γυναίκες τις καλεί να αντιμετωπίσουν παράγοντες που επιδρούν αρκετά αρνητικά στην αίσθηση της θηλυκότητας που αισθάνονται οι ίδιες  για τον εαυτό τους και το σώμα τους».

Στην εκδήλωση καλεσμένη θα είναι η διατροφολόγος και διαιτολόγος  κ. Ελπίδα Παπανικολάου, η οποία θα προτείνει τρόπους και θα δώσει  συμβουλές για μια πιο σωστή διατροφή με βάση τις ανάγκες που δημιουργούνται την περίοδο αυτή στο σώμα της γυναίκας,  καθώς και  η  αισθητικός   μέλος του εκπαιδευτικού Οργανισμού (Bepro Academy) κ. Μυρτώ Γκαγκούλια, η οποία θα δώσει συμβουλές για την εξωτερική ομορφιά και την εικόνα (πρόσωπο-σώμα), προσφέροντας μάλιστα  σε 16 κυρίες την δυνατότητα να απολαύσουν την επαγγελματική περιποίηση και φροντίδα του προσώπου τους.

 

 

 

 

 

Πηγή: ερτ Ορεστιάδας

Μοιραστείτε το