Search

Την απορρόφηση των 43 πρώην εργαζομένων της Τράπεζας Olympus, από συστημικές τράπεζες ζητούν οι Βουλευτές Έβρου και Δράμας

Την απορρόφηση των 43 πρώην εργαζομένων της Τράπεζας Olympus, από συστημικές τράπεζες ή, εναλλακτικά, την ειδική μοριοδότησή τους σε προγράμματα εργασίας μέσω ΟΑΕΔ ζητούν οι βουλευτές Έβρου και Δράμας της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης και Δημήτρης Κυριαζίδης, με ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα (01/12) προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η άδεια λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας «Όλυμπος», που είχε απορροφήσει και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου, είχε ανακληθεί αιφνιδιαστικά στις 4 Φεβρουαρίου 2023, αφήνοντας χωρίς εργασία τους 43 εργαζόμενους των υποκαταστημάτων της, ανάμεσά τους και αυτά της Αλεξανδρούπολης και της Νέας Ορεστιάδας.

«Η διακοπή λειτουργίας της τράπεζας, παρότι νόμιμη, δημιούργησε αναταραχή στην προσωπική, οικονομική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή των εργαζομένων», σημειώνουν οι δυο βουλευτές, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τους απολυμένους, προκειμένου να βιοπορίζονται αξιοπρεπώς».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ορεστιάδας, οι απολύσεις των 43 πρώην υπαλλήλων της “Olympus” ολοκληρώθηκαν και τυπικά μόλις στις 30/11, με την επίδοση απόλυσης και στους τελευταίους εργαζόμενους.

Η διαδικασία είχε ξεκινήσει τον περασμένο Ιούλιο και εξελίχθηκε μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, με τις απολύσεις να επιδίδονται τμηματικά, ανά ομάδες, στους εργαζόμενους.

 

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Μοιραστείτε το