Search

Οζγκιούρ Φερχάτ: Οι λόγοι της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ – “Βασανιστικός ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισα να φύγω”

Με λιγότερο δραματικό ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των εννέα Βουλευτών της ομάδας των «6+6» από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μεταξύ των οποίων και οι δύο Μουσουλμάνοι Βουλευτές της Θράκης, ο Οζγκιούρ Φερχάτ από τη Ροδόπη και ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ από την Ξάνθη.

Με αυτόν τον τρόπο, έπεσε η αυλαία αυτής της φάσης των συζητήσεων για διάσπαση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον πολυσυζητημένο Οζκιούρ Φερχάτ,  να αναφέρει, φιλοξενούμενος στην εκπομπή 2ΜΑΖΙ της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης πως επί 20 χρόνια συστρατεύτηκε με την Αριστερά, τον τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τον ΣΥΡΙΖΑ μεταγενέστερα, με ανθρώπους που μπορούν να ηγηθούν. Μάλιστα κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε πως του χρωστάει πολλά, ενώ με την παρουσία του κ. Τσίπρα αισθανόταν πολιτικά ασφαλής. Παράλληλα, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα έντιμο και καθαρό άνθρωπο που αγκάλιασε ολόκληρη την κοινωνία και τον αγκάλιασε και αυτή. «Τον θεωρώ ως τον φυσικό ηγέτη του χώρου. Ίσως είναι ο μοναδικός πολιτικός που θα μπορούσε να νικήσει τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη», είπε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής.

Το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών, είπε από την πλευρά του δεν αμφισβητήθηκε καθώς ήταν ξεκάθαρο, ωστόσο εξ αρχής, πίστευε πως το πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου, ήταν το καταλληλότερο για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα.

“Δεν τίθεται μόνο ζήτημα ονομάτων” είπε χαρακτηριστικά ο Φερχάτ Οζγκιούρ, “δεν φταίει μόνο ο κ. Κασσελάκης, αλλά φταίμε και μεις” . Παράλληλα ο ίδιος, υποστήριξε πως όλα όσα γίνονται στο κόμμα, μέσα και έξω από αυτό, δεν άφηναν άλλα περιθώρια. “Έπρεπε να στηριχθεί ένας νέος φορέας που θα καλύπτει το πολιτικό κενό που υπάρχει από την Αριστερά μέχρι το Κέντρο”, είπε.

“Εγώ σας λέω πως από το οργανωμένο κόμμα, έχει αποχωρήσει το 70 %”

“Δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό αποστάτης” είπε ο Οζγκιούρ Φερχάτ, “όποιος το λέει, θα αναγκαστεί σε τρεις μήνες, είτε να το διορθώσει, είτε να εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγοντας πανιά γι αλλού”.

Με τους περισσότερους που έχουν παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, θα παραμείνουμε Σύντροφοι, υποστήριξε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής της Ροδόπης, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι συνέχισε, που είναι βαλτοί, καλοθελητές και υπονομευτές, οι οποίοι δεν συνάδουν με τον πνεύμα της Αριστεράς και τώρα προσπαθούν να κατακεραυνώσουν όσους πήραν την απόφαση να αποχωρήσουν από το κόμμα, τόνισε χαρακτηριστικά. .

“Δέχτηκα τη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας με την προϋπόθεση ότι δεν θα ενταχθώ σε κανένα στρατόπεδο”

Υπηρέτησα όλες τους ρόλους που μου ανέθεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να κάνω εσωτερική αντιπολίτευση στον Στέφανο Κασσελάκη, είπε χαρακτηριστικά ο Οζγκιούρ Φερχάτ, υποστηρίζοντας παράλληλα, πως αποδέχτηκε την πρόταση να αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας του κόμματος, με την προϋπόθεση ότι δεν θα ενταχθεί σε κανένα στρατόπεδο.

“Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι της Αριστεράς έμειναν άστεγοι”

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, φυλλορροεί και βυθίζεται στην εσωστρέφεια, τόνισε χαρακτηριστικά ο Ανεξάρτητος Βουλευτής της Ροδόπης, δίνοντας για ακόμα μια φορά έμφαση στη δημιουργία του νέο φορέα, που ο κόσμος της Αριστεράς έχει τόσο μεγάλη ανάγκη.

Έχουμε ξεπεράσει το λεγόμενο “ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου”, αυτό που θα δημιουργήσουμε, είναι κάτι ευρύτερο και απευθύνεται στην πλειοψηφία του κοινωνικού συνόλου, υπογράμμισε ο κ. Φερχάτ για να δώσει έμφαση στο γεγονός της εμπειρίας των στελεχών που θα την απαρτίζουν ώστε να ασκηθεί σοβαρή αντιπολίτευση εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

“Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη αποτελούν μεγάλη ευθύνη για μένα αλλά ευτυχώς, κρατάμε ακόμα την κόκκινη σημαία στα χέρια μας”

Σε απόλυτους αριθμούς, ο Οζγκιούρ Φερχάτ, κατάφερε στις Εθνικές εκλογές του Μαϊου, να συγκεντρώσει 12.600 σταυρούς , με την στήριξη και την υποστήριξη όπως είπε του Αλέξη Τσίπρα και αυτό φάνηκε από τα αποτελέσματα του “ροζ” της Ροδόπης. Όπως είπε ο βουλευτής, από μόνο του σαν γεγονός, του προσθέτει μεγαλύτερο βάρος στους ώμους, ωστόσο ακόμα “κρατάμε την κόκκινη σημαία στα χέρια μας”. Με την απόφαση της δημιουργίας του νέου πολιτικού φορέα, αλλά και την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η σημαία έγινε ακόμα πιο κόκκινη η Ροδόπη είπε χαρακτηριστικά.

Ο κόσμος της μειονότητας, που με ψήφισε, υποστήριζε περισσότερο την Προεδρία του Αλέξη Τσίπρα , υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ποιος είναι ο Οζγκιουρ Φερχάτ

Ο Οζγκιούρ Φερχάτ, γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στον Ίασμο είναι γνωστό στέλεχος της Αριστεράς στην περιοχή.  Ο Οζγκιούρ Φερχάτ είναι αντιπρόεδρος στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ροδόπης, ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας, με ερείσματα στη μειονότητα, άλλωστε συνηθίζει να κάνει όλες τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις δύο γλώσσες, τουρκικά και ελληνικά. Η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος και ήδη από τον Ιανουάριο παραιτήθηκε ο Θανάσης Καλογιαντσίδης καταγγέλλοντας τον Φερχάτ για στενές σχέσεις με το τουρκικό προξενείο, ενώ τον Αύγουστο με μια δημόσια ανάρτησή της για τον βουλευτή και τις ίδιες σχέσεις του παραιτήθηκε η Ελένη Λαφτσή.

Η χθεσινή ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Ροδόπης, Οζγκιούρ Φερχάτ, από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς τις τελευταίες μέρες ακουγόταν έντονα η αποχώρηση των δύο μειονοτικών βουλευτών. Για την ιστορία να αναφερθεί ότι ο Οζγκιούρ Φερχάτ ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του Ιουλίου του 2019, όταν συγκέντρωσε 5.384 ψήφους και δεν κατάφερε να εκλεγεί, ενώ στην εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Μαΐου, οι ψήφοι του εκτοξεύτηκαν στις 12.650 και τον έστειλαν στην Ελληνική Βουλή.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί το παράδοξο της απόφασης ανεξαρτητοποίησής τόσο του ίδιου όσο και του συναδέλφου του στην Ξάνθη, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, καθώς το ζητούμενο όπως τόσα χρόνια λένε οι βουλευτές της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, είναι να ακούγεται δυνατά η φωνή τους στη βουλή. Αποχωρώντας λοιπόν από ένα κόμμα που σήμερα βρίσκεται στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και οδεύοντας στη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, ουδείς γνωρίζει αν και κατά πόσο το ζητούμενο της φωνής της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη θα υφίσταται…

 

 

Μοιραστείτε το