Πρεμιέρα κάνουν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις !
Με αφορμή την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αλεξανδρούπολης Βασίλης Κασαπίδης δήλωσε:
“Μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου, οι επαγγελματίες της Αλεξανδρούπολης προσδοκούν σε μια καλή και παραγωγική εκπτωτική περίοδο. Καλούμε λοιπόν, το καταναλωτικό κοινό να επισκεφτεί από την πρώτη στιγμή τα εμπορικά καταστήματα και να εκμεταλλευτεί τις πολύ ελκυστικές τιμές, καλύπτοντας τις οικογενειακές ανάγκες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Εμπορικός Σύλλογος της Αλεξανδρούπολης και εγώ προσωπικά, ευχόμαστε ολόψυχα το 2024 να αποτελέσει το έτος που θα αφήσουμε οριστικά πίσω τις κακές αναμνήσεις του παρελθόντος”.
– Ο Εμπορικός Σύλλογος της Αλεξανδρούπολης σας ενημερώνει ότι η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων αρχίζει τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024 και λήγει την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024.
– Τα καταστήματα θα μπορούν να είναι προαιρετικά ανοιχτά την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00’ έως 14:00’.
– Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:
– Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
– Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
– Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
– Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
– Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
– Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.