28 Νοεμβρίου 2024

Έβρος: Πανδημία και κρίση «χτυπούν» τους οίκους ανοχής

Η πανδημία άγγιξε κατά πως φαίνεται και τον αγοραίο έρωτα.

 

Αποκαρδιωτικές είναι οι επιπτώσεις της σε οίκους ανοχής, που δραστηριοποιούνται στον Έβρο μια περιοχή με αρκετό ανδρικό πληθυσμό.

Ο κ. Πασχάλης Σ. ιδιοκτήτης δυο οίκων ανοχής σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη με την επωνυμία “Εros” μιλά στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για την άσχημη τροπή στην οποία οδηγήθηκε η επιχείρηση του που από το 2008 ξεκίνησε να λειτουργεί.

Ζώντας ο ίδιος στο εξωτερικό και έχοντας μάθει σε άλλου είδους πρότυπα σκέφτηκε να δημιουργήσει δυο κτιριακές μονάδες όπου θα στέγαζε τα επαγγελματικά του σχέδια. Βέβαια εδώ στην Ελλάδα, όπως θα μας πει η άδεια για κάθε οίκο δικαιολογεί μόνο μια κοπέλα κάτι που στο εξωτερικό δεν συμβαίνει, διότι εκεί όσα δωμάτια έχει ο χώρος τόσες και οι κοπέλες που απασχολούνται. Παρ όλα αυτά ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Σ’ ένα χώρο καθαρό, προσεγμένο με όλες τις ανέσεις και τις νόμιμες άδειες για αξιοπρεπείς υπηρεσίες στον πελάτη.

Τα πρώτα χρόνια ήταν ιδανικά. Στο πέρασμα τους όμως , από τη μια η οικονομική κρίση και από την άλλη η ολοένα αυξανόμενη ερήμωση της περιοχής έδειχνε σημάδια δυσοίωνα .

Όμως το “σπίτι” κρατούσε την πόρτα ανοιχτή.

Μέχρι που η πανδημία ήρθε να την σφαλίσει.

Για 15 μήνες οι οίκοι έμειναν κλειστοί σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη. Κι ύστερα (από τον περασμένο Μάϊο) ανοίγουν και κλείνουν ανά διαστήματα.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, από τη μια οι κοπέλες που δεν δέχονταν να εργαστούν υπό την προϋπόθεση να είναι εμβολιασμένες, από την άλλη ο φόβος που άρχισε να κυριαρχεί στους πελάτες, ανεξάρτητα του γεγονότος ότι η είσοδος επιτρέπεται μόνο στους εμβολιασθέντες και στους έχοντες αρνητικό μοριακό τεστ, συνετέλεσαν στη σημερινή άσχημη οικονομική κατάσταση που ο ίδιος έχει περιέλθει. Σημειωτέον ότι το κόστος των υπηρεσιών ανέρχεται στα 30 ευρώ για 15 λεπτά.

Ο κ. Πασχάλης θεωρεί τραγελαφικά τα μέτρα που ο νόμος επιβάλλει στους πελάτες. «Αν διαβάσετε τι γράφει θα γελάσετε» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Δυστυχώς, όλα αυτά σπρώχνουν τον κόσμο στην γειτονική χώρα τη Βουλγαρία, εκεί που σε κοντινή απόσταση υπάρχουν πόλεις (όπως το Σβίλεγκραντ όπως αναφέρει) που διατηρούν καζίνο τα οποία προσφέρουν και άλλου είδους υπηρεσίες στους Έλληνες πελάτες οι οποίοι  δεν χάνουν την ευκαιρία να τα επισκεφθούν. Βέβαια εκεί ο φόβος και τα μέτρα δεν υπάρχουν όπως διαπιστώνει κάποιος.

«Περιμένω το καλοκαίρι» θα μας πει ο κ. Πασχάλης «διότι ο χειμώνας είναι δύσκολος. Μόλις πριν από μερικές μέρες ανοίξαμε και περιμένουμε να δούμε πως θα κυλήσει η περίοδος.»

Φαίνεται προβληματισμένος για το αν θα συνεχίσει να διατηρεί την επιχείρηση του αυτή, διότι το μόνο που δουλεύει όπως λέει στην περιοχή είναι τα “γυράδικα”.

 

 

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας 

Μοιραστείτε το

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ