Ένα μήνα νωρίτερα ολοκληρώθηκε ο τρύγος και η απόσταξη στην περιοχή του Σουφλίου καθώς η στρεμματική απόδοση μειώθηκε με χαρακτηριστικό της ότι τα σταφύλια κυριολεκτικά «στέγνωσαν» από την παρατεταμένη ζέστη και την ανομβρία, σύμφωνα με το μέλος του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Σουφλίου, Χρήστο Παπατσαρούχα. «Τα σάχαρα ήταν πιο ανεβασμένα αλλά η στρεμματική απόδοση σε ειδικό βάρος ήταν μειωμένη σε ποσοστό έως 40%» τόνισε ο κ. Παπατσαρούχας, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.
Ο ιδιοκτήτης Αποστακτηρίου, Δημήτρης Πετράς, επίσης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, περιγράφοντας την αντίστοιχη εικόνα στο Βόρειο τμήμα του Έβρου, όπου πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε ο τρύγος και η διαδικασία της απόσταξης , σημείωσε ότι η καρπόδεση των αμπελιών δεν έγινε σωστά, συμβάλλοντας σε αυτό ο ήπιος χειμώνας, ενώ στη συνέχεια οι υψηλές θερμοκρασίες και χωρίς βροχή επί μήνες, μείωσαν την παραγωγή και στην περιοχή έως 50%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος το κόστος ανά ώρα στα αποστακτήρια κυμαίνονται από 21 έως 23 ευρώ/ώρα.
Πηγή: ερτ Ορεστιάδας