Search

Αλεξανδρούπολη : Περισσότερες από 100 επιχειρήσεις συμμετέχουν Alexpo 2023

Το πλήρες πρόγραμμα της 19 ης Διεθνούς Εμπορικής Έκθεσης Alexpo2023 παρουσίασαν από κοινού ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και πρόεδρος του τμήματος Μεταποίησης κ. Κυριάκος Αετόπουλος.

Η 19 η Διεθνής Εμπορική Έκθεση Alexpo2023 θα διεξαχθεί στο χώρο του Λιμένα Αλεξανδρούπολης στο χρονικό διάστημα 12-16 Μαΐου 2023 και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, εξυπηρετώντας ένα διττό στόχο, όπως επεσήμανε ο κος Τοψίδης:

«Με τη διοργάνωση της Alexpo 2023 σε αυτή την ημερομηνία, συμμετέχουμε και εμείς ως Επιμελητήριο και ενισχύουμε το εορταστικό κλίμα για τα Ελευθέρια της Αλεξανδρούπολης και επιπλέον μειώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Έκθεσης ελαχιστοποιώντας την χρήση κλιματισμού».

Στη φετινή διοργάνωση, οι συμμετοχές ολοκληρώθηκαν σε ελάχιστο χρόνο και αυτό συνιστά την απόδειξη ότι η τοπική αγορά αδημονεί για την διοργάνωση του μεγαλύτερου επιμελητηριακού θεσμού του τόπου μας. Ο κος Τοψίδης αναφέρθηκε και στις παράλληλες /συνοδές δράσεις της Alexpo2023 που έχουν σαφή προσανατολισμό στον τομέα του marketing και την εν γένει στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο της Αlexpo2023 το Επιμελητήριο Έβρου συνεργάζεται με: – Το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης το οποίο οργανώνει ένα τρίωρο σεμινάριο ψηφιακού μάρκετινγκ και διαφήμισης για επιχειρήσεις με δωρεάν συμμετοχή και απόδοση πιστοποίησης.

Το Σεμινάριο θα γίνει το πρωί του Σαββάτου 13 Μαΐου στον 4 ο όροφο του Επιμελητηρίου Έβρου – Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών (ΙΝ.ΚΑ.ΔΑ.) και τον Δικηγορικό σύλλογο Αλεξανδρουπολης που διοργανώνουν μια ξεχωριστή εκδήλωση με τον καθηγητή Γεώργιο Ατσαλάκη για το ChatGPT, μια νέα τεχνολογία που βρίσκεται παγκοσμίως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. – Την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ που θα κάνει παρουσιάσεις σχετικές με το αντικείμενο το μάρκετινγκ Επιπλέον, στο πλαίσιο της Alexpo2023 θα αποδοθούν τα χρηματικά έπαθλα στους τρεις διακριθέντες του προγράμματος του Διασυνοριακού Επιταχυντή.

Το πρόγραμμα SEA που σχεδιάστηκε από το Επιμελητήριο Έβρου προσφέρει ένα πολύ σύντομο και δομημένο πρόγραμμα στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων, για έναν σχετικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων και ομάδων με επιχειρηματικό δυναμικό που αδυνατούν λόγω φόρτου να ενταχθούν σε τυπικές δομές όπως οι θερμοκοιτίδες. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός ότι το Σάββατο 13 Μαΐου στις 10.00, στον 3 ο όροφο του Επιμελητηρίου Έβρου θα γίνει διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, τα συμπεράσματα της οποίας θα ανακοινωθούν από τους δύο προέδρους (της ΚΕΕΕ και του Επιμελητηρίου Έβρου σε ειδική συνέντευξη τύπου).

Οι εκθέτες

Ο κ. Αετόπουλος με τη σειρά του, αναφέρθηκε στους εκθέτες που συμμετέχουν φέτος στην Alexpo2023 τονίζοντας ότι στην φετινή διοργάνωση συμμετέχουν πάνω από 110 επιχειρήσεις, που προέρχονται από τους χώρους: -της τεχνολογίας – μέσων επικοινωνίας- marketing, – της εκπαίδευσης, -της κατοικίας, – του real estate, -της ενέργειας, -του τουρισμού, -των τροφίμων –ποτών. Πρόκειται για έναν κλάδο που δίνει δυναμικό παρόν με δεκάδες επιχειρήσεις από το χώρο, από μικρές οικοτεχνίες μέχρι μεγάλες παραγωγικές μονάδες. Φυσικά υπάρχουν εκθέτες από το χώρο του αυτοκινήτου και των δίκυκλων οχημάτων.

Παράλληλα, υπογράμμισε την δυναμική συμμετοχή από τα Επιμελητήρια της Περιφέρειάς μας και εξήγησε ότι φέτος εντάξαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση την θεματική ενότητα alexpo beyond. Πρόκειται για μία αίθουσα στην οποία μπορούν οι εκθέτες δηλώνοντας συμμετοχή να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους καλεσμένους τους. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής των επιχειρήσεων στην θεματική ενότητα αυτή.

Το εισιτήριο της Αlexpo 2023 αποκτά αξία, γιατί κάθε επισκέπτης με την είσοδό του στην έκθεση λαμβάνει το lucky ticket, δηλαδή ένα τυχερό εισιτήριο, με το οποίο διεκδικεί καλάθια γεμάτα με παραδοσιακά, τοπικά προϊόντα.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την τελευταία μέρα της έκθεσης στο χώρο του alexpo beyond. Αναφορικά με την γαστρονομία μπορεί κανείς να δει και αναλυτικά το πρόγραμμα στη σελίδα του Επιμελητηρίου www.alexpo.gr. Για άλλη μία φορά έχει την τιμητική της η γαστρονομία αφού πρόκειται να φιλοξενήσουμε τρεις διακεκριμένος σεφ στην ενότητα του Taste of Alexpo.

Το Σάββατο ο Βαγγέλης Δρίσκας ,την Κυριακή ο Σταύρος Βαρθαλίτης και την Δευτέρα η Σόφη Ουργαντζίδου. Την Τρίτη θα μαγειρέψουν οι καθηγητές και οι σπουδαστές από το ΙΕΚ μαγειρικής του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ την Κυριακή το μεσημέρι στη 1 η ώρα οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν Εβρίτικο πρωινό.

Πολιτιστικές Δράσεις / Μουσικά events

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΙΟΥ//21.30

Μουσικό Συγκρότημα Εβρίτικη Ζυγιά//Μουσική Παράσταση Πολιτιστικός
Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών «ΑΚΡΙΤΕΣ»

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΙΟΥ

14.00-15.00 SKATEBOARD EVENT
21.30-24.00 LOLIPOP//Μουσική Παράσταση
ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΙΟΥ//21.30

LES AU REVOIR//Mουσική Παράσταση

ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΙΟΥ

21.00 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ STAND UP COMEDY
Δήμητρα Νικητέα/Αλέξανδρος Πασπαρδάνης/Χάρης Νταρζάνος
22.00 ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ// Αλέξανδρος Κεβόπουλος &
ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ/Μουσική Παράσταση

***Από Σάββατο έως Δευτέρα όλα τα απόγευμα θα γίνονται προβολές
από το Φορητό Πλανητάριο.

Αιγίδες / Χορηγοί

Χρυσοί Χορηγοί: Όμιλος Κοπελούζου-Gastrade, Dasteri,Πρότυπα
Διαγνωστικά Εργαστήρια Δημόκριτος

Ασημένιοι Χορηγοί:EUROBANK, Electrip global, myKTEO, Ακρίτας
supermarket, AGROTECH-JONH DEERE

Standard Χορηγοί: ΙΕΚ ΑΚΜΗ, myPOS, Εβρίτικα Παραδοσιακά Προϊόντα
ΤΙΑΚΑΣ, Κοσμήματα Βαρτάν, Zante Ferries

Υποστηρικτές: ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
ΑΕΡΙΟΥ(ΔΕΔΑ), ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ ,ΚΤΕΛ ΕΒΡΟΥ

Η Alexpo 2023 τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων: Τουρισμού, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Εσωτερικών, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και για πρώτη φορά της ΔΕΘ – Helexpo. Επιπλέον χαίρει υποστήριξης από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Το ωράριο λειτουργίας της Alexpo 2023 θα είναι καθημερινά 18.00-23.00, πλην της Κυριακής 14 Μαΐου, που η Έκθεση θα ανοίξει στις 13.00 το μεσημέρι.

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την Alexpo 2023 διατίθενται ηλεκτρονικά στο site alexpo.gr, στα social media του Επιμελητηρίου Έβρου και της Alexpo και σε σχετικό QR Code που θα υπάρχει διαθέσιμο στο προωθητικό υλικό και τον χώρο διοργάνωσης της Alexpo 2023.

Μοιραστείτε το