18 Οκτωβρίου 2024

Εβρος: Δυναμικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αλεξανδρούπολη & Ορεστιάδα

Στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης & στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πολίτες των δύο πόλεων  το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Μαρτίου 2023, προκειμένου να διαδηλώσουν και να αντιδράσουν για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων έδωσαν ηχηρό παρών στις διαδηλώσεις και τις πορείες , ενώ στην Ορεστιάδα, χειροκροτήθηκαν θερμά, από τους παρευρισκόμενους στην κεντρική πλατεία.

 

Ανάμεσα στα κεντρικά συνθήματα που ακούστηκαν από τους μαθητές ήταν “το στείλε όταν φτάσεις…Δεν έφτασες ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ”.

“Οι εικόνες από τα Τέμπη μας συγκλόνισαν…”, ανέφερε από το μικρόφωνο της συγκέντρωσης η εκπρόσωπος των μαθητών και συμπλήρωσε: “Μας συγκλονίζει επίσης η προσπάθεια πολιτικών, της εταιρείας, των μέσων ενημέρωσης να μην αναλάβει κανένας τις δολοφονικές ευθύνες. Οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα βγήκαμε στους δρόμους, κάναμε καταλήψεις και αποχές για να γίνουμε η φωνή των νεκρών στα Τέμπη. Δεν έχουμε ολοκληρώσει το χρέος μας, το χρωστάμε στα θύματα και στις οικογένειές τους, σε όλους, να συνεχίσουμε δυνατά, για να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη στο έγκλημα, να παρθούν όλα τα μέτρα για ασφαλείς μεταφορές”.

Η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην Αλεξανδρούπολη, ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης. Αμέσως μετά τις ομιλίες των επικεφαλής των φορέων που διοργάνωσαν την κινητοποίηση, ακολούθησε πορεία, από την Λεωφόρο Δημοκρατίας και μέσω της οδού Κύπρου κατέληξε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης, για να επιστρέψει στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου.

 

Μοιραστείτε το