Search

Αλεξανδρούπολη: Συμμορία ανηλίκων επιτέθηκε σε έφηβο – Του προκάλεσαν μώλωπες & εκδορές

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη, από δεκαμελή “συμμορία” ανηλίκων που επιτέθηκε σε έφηβο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Το περιστατικό έλαβε χώρα νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, όταν το ανήλικο θύμα επέστρεφε στο σπίτι του… Στην περιοχή των παλαιών νεκροταφείων στην Αλεξανδρούπολη, τον πλησίασε μια ομάδα δέκα ατόμων (ανηλίκων) όπου ο “αρχηγός” τους αρχικά, επιτέθηκε φραστικά στον ανυπεράσπιστο έφηβο.

Από τη σύντομη συνομιλία μάλιστα, φαίνεται πως ο “αρχηγός” , θέλησε να του καταστήσει σαφές το θύμα, αν διερωτάται αν ο θύτης ξυλοκόπησε άλλο παιδί. Το θύμα όπως διαπιστώνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο, προσπαθεί να διαχειριστεί ήρεμα την κατάσταση, χωρίς να αντιδρά, καθώς φαίνεται πως κρατά παθητική στάση στα χτυπήματα του εφήβου.

Του προκάλεσαν μώλωπες & εκδορές

Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο θύτης, χτυπά τον ανήλικο προκαλώντας του μώλωπες και εκδορές στο πρόσωπο.

Εξίσου όμως σοκαριστικό, είναι το γεγονός πως το περιστατικό βιντεοσκοπείται από τους υπόλοιπους της ομάδας του θύτη, ώστε να κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, για να αποδειχθεί σε εφήβους της πόλης, πόσο ισχυρός είναι ο θύτης, που λύνει με αυτόν τον τρόπο τις διαφορές του!

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο θύτης έψαχνε να βρει έναν φίλο του θύματος, καθώς είχε προηγηθεί διένεξη (με άγνωστες συνέπειες). Μάλιστα έρχονται πληροφορίες που αναφέρουν πως το θύμα, δεν έχει προβεί για πρώτη φορά σε επίθεση συνομιλήκου.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως σύμφωνα με πληροφορίες, το άγριο αυτό περιστατικό έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Τα περιστατικά είναι πολλά, και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτή  αποτροπιαστικά. Μικρά παιδιά, πριν ακόμη τελειώσουν το σχολείο, πρωταγωνιστούν σε βίαιους ξυλοδαρμούς,  απειλές, επιθέσεις ..

Τι κι αν ζούμε στην επαρχία, στην Αλεξανδρούπολη, που στους γονείς προσδίδει μια αίσθηση ασφάλειας.. Κατά πως όλα δείχνουν τα πράγματα δεν είναι έτσι!

Ποιο είναι όμως το προφίλ αυτών των παιδιών και τι είναι τελικά αυτό που συμβάλλει στην αύξηση του φαινομένου της παιδικής παραβατικότητας;

Από τα στοιχεία που κατά καιρούς συλλέγει η Ελληνική Αστυνομία, προκύπτει ότι συνήθως η παραβατική συμπεριφορά των παιδιών αρχίζει να εμφανίζεται στην προεφηβεία, από το 12ο έως το 14ο έτος της ηλικίας τους, και, σε περίπτωση μη έγκαιρης παρέμβασης ή αποτυχίας αυτής, δύναται να εξελιχθεί σε επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά με ακόμη πιο βίαια χαρακτηριστικά.

Στην Ελλάδα, όπου η νεανική παραβατικότητα φαίνεται ότι κινείται στο πλαίσιο της χαμηλής και μεσαίας βαρύτητας, τρία στοιχεία προκαλούν έντονο προβληματισμό:

Η αύξηση των αδικημάτων βίας στους νέους.

• Η μείωση του ορίου ηλικίας κατά το οποίο ξεκινάει η εμπλοκή των ανηλίκων με τον ποινικό νόμο.

• Τα πολλαπλά και πολύ σοβαρά προβλήματα στον πυρήνα των οικογενειών των παραβατικών ανηλίκων και νέων (προβλήματα ψυχικής υγείας, εξαρτήσεις, εμπλοκή των ίδιων των γονέων στο ποινικό σύστημα).

Όπως λένε οι ειδικοί, στις  περισσότερες περιπτώσεις βίαιων περιστατικών εμπλέκονται αγόρια τα οποία είναι 14-15 ετών, προσθέτοντας πως το πρόβλημα εντοπίζεται στην οικογένεια και δεν είναι θέμα μόρφωσης ή κοινωνικής τάξης.

Ο τρόπος μάλιστα με τον οποίο δραστηριοποιούνται είναι ανάλογος του νεαρού της ηλικίας τους, δηλαδή παρορμητικός, γι’ αυτό οι ενέργειές τους γίνονται ως επί το πλείστον δημόσια σε ανοιχτούς χώρους, όπως πλατείες, σχολικά προαύλια ή συνοικιακοί δρόμοι.

Μοιραστείτε το