Search

Εβρος: Ένοχος 74χρονος για ασέλγεια σε ανήλικη, προσβολή και βία

Ομόφωνα καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης, ο 74 ετών άνδρας που κατηγορούνταν για τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο άτομο που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και για παράνομη βία σε βάρος ενός κοριτσιού σε περιοχή της Ορεστιάδας.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 7,5 ετών, την οποία, λόγω της ηλικίας του (άνω των 70 ετών) θα εκτίσει είτε με κατ’οίκον περιορισμό είτε με “βραχιολάκι”, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Το περιστατικό είχε συμβεί τον Σεπτέμβριο του 2021 και η δίκη, μετά από μία αναβολή που πήρε λόγω των δημοτικών εκλογών του 2023, έγινε την περασμένη Παρασκευή (17/05).

Διήρκεσε 5 ώρες και εξετάστηκαν 5 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και οι γονείς του κοριτσιού. «Ξεψαχνίστηκαν τα πάντα, δεν υπήρχε σημείο που δεν εξετάστηκε από το δικαστήριο», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Βασίλης Παραπαγκίδης, υπογραμμίζοντας ότι στον καταδικασθέντα σε πρώτο βαθμό, καθώς επίκειται η υπόθεση θα εξεταστεί και από το Εφετείο, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι έως την εκδίκαση της έφεσης.

Ο κ. Παραπαγκίδης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του και στη δυσκολία των συγκεκριμένων υποθέσεων, «τόσο για το ίδιο το θύμα, που καλείται να εξωτερικεύσει το περιστατικό, όσο και για τους γονείς, που πρέπει να επαναφέρουν στη μνήμη τους και να μιλήσουν γι’ αυτό, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει η διαδικασία αυτή στον ψυχισμό όλων των μελών της οικογένειας, ακόμα και μεταγενέστερα».

Ο ίδιος επεσήμανε επίσης ότι «στους γονείς ανήκουν συγχαρητήρια και για το γεγονός ότι παρότι είναι άνθρωποι που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, επέλεξαν να συνεχίσουν τον δρόμο της δικαιοσύνης, και η δικαιοσύνη, σε πρώτο βαθμό, τους δικαίωσε…».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Μοιραστείτε το