Search

Φέρες Έβρου: Έγκληση για αναβάθμιση κατηγορίας κατέθεσε τον Άρειο Πάγο η σύζυγος του 42χρονου που πέθανε μετά τον ξυλοδαρμό του

Την αναβάθμιση της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση , ζήτησε με Έγκληση που κατέθεσε σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024, η σύζυγος του αδικοχαμένου 42χρονου Γιάννη Ηλιάδη .

Υπενθυμίζεται πως ο θάνατος του 42χρονου προήλθε κατόπιν σοβαρών τραυμάτων που έφερε μετά το άγριο αιματηρό επεισόδιο έξω από κλαμπ των Φερών.

Η σύζυγος για τον ευατό της αλλά και για λογαριασμό των ανήλικων παιδιών της,  στην Έγκληση που κατέθεσε, ζητά να αναβαθμιστει η κατηγορία σε ανθρωποκτονία απο πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση διότι ο 18χρονος κατηγορούμενος είναι πρωταθλητής Judo και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, κανείς μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε ότι η κίνηση που έκανε θα επέφερε τον θάνατο καθώς, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων,  η ρίψη απο ψήλα ενός ανθρώπου με το κεφάλι (που αποτελεί κίνηση Judo) είναι πρόσφορη να επιφέρει τον θάνατο.

Η έγκληση της συζύγου του αδικοχαμένου 42χρονου, κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Αδειλίνη, στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Κλάπα και στον Εισαγγελέα Εφετών.

Υπενθυμίζεται, πως όταν σχηματίστηκε η Δικογραφία, δεν γνώριζαν οι Αρχές πως η κατάσταση της υγείας του Γιάννη Ηλιάδη, ήταν σοβαρή και ως εκ τούτου,  αρχικά, ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σωματική βλάβη και οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Παρόλο ωστόσο που το θύμα, απεβίωσε και μεσολάβησαν καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων σχετικά με τον τρόπο που προκλήθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός , η ποινική δίωξη δεν αναβαθμίστηκε σε ανθρωποκτονία απο πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά αναβαθμίστηκε σε βαριά σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη. 

Για την εξέλιξη της υπόθεσης, θα μιλήσει το βράδυ στις 20.30 ο δικηγόρος της οικογένειας του 42χρονου , Αλέξης Κούγιας, στη ΔΕΛΤΑ ΤV

Μοιραστείτε το