19 Σεπτεμβρίου 2024

Καταγγελία στην Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης για εγκατάλειψη και αδιαφορία, με ενδεχόμενο δόλο στη συντήρηση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης

Κατατέθηκε στην Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης, ΕΠΏΝΥΜΗ καταγγελία, που αφορά τους ιδιοκτήτες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης.!
Η καταγγελία αφορά στη διαχείριση – εγκατάλειψη και αδιαφορία, στη συντήρηση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, με ενδεχόμενο δόλο και ενδεχόμενο πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος σε παιδιά του Σχολείου.!
Ο Κριτής Κριτού, με μια μακροσκελή ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά:
“Η 15ετη εγκατάλειψη και κατάντια, τις με σκαλωσιές πρόσοψης του εμβληματικού αυτού κτιρίου για την πόλη μας και την ανικανότητα των αρμόδιων ιδιοκτητών για επιδιόρθωση της, φέρει, σε προαναγγελμένο ατυχήμα με παιδί, τον σκοπό του κλεισίματος του σχολείου, σε πρώτο πλάνο.!
Πιο συγκεκριμένα, απόσπασμα της καταγγελίας αναφέρει : “Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, έχει το αποτέλεσμα, τα παιδιά μας να κυκλοφορουν ανάμεσα σε σκουριασμένα σίδερα και βίδες.! Σίδερα που βρίσκονται πάνω από τα κεφάλια των παιδιών μας, όπου οι αρμόδιοι του Δήμου μας επικαλούνται ότι παράτησαν λόγου αδυναμίας επιδιόρθωσης.???!!!! Επιδιόρθωσης των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό πριν 15 ΟΛΌΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.! Σίδερα που απέχουν ΕΛΑΧΙΣΤΑ από ηλεκτροφόρα καλώδια και που ανά πάσα στιγμή μπορεί να φέρουν τραγικά αποτελέσματα.! Καταγγέλουμε τους ιδιοκτήτες του κτιρίου, για αμέλεια και αδιαφορία με ενδεχόμενο δόλο, για τις ευθύνες που έχουν σε αυτήν την κατάντια, αλλά και την αγωνία μας (σαν πολίτες) για την υγεία και ασφάλεια των παιδιών μας.! ΣΗΜΕΙΏΝΟΥΜΕ, πως, ΠΙΘΑΝΌΝ, κάποιοι, να ωθούν τα πράγματα σε αυτήν την εξέλιξη, όπου ΜΕ ΔΟΛΟ, να επιθυμούν το κλείσιμο, αυτού του ΠΡΌΤΥΠΟΥ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ και ΑΚΡΩΣ χρήσιμου και λειτουργικού σχολείου, στο ΚΕΝΤΡΟ της πόλης μας, με εκατοντάδες παιδιά και γονείς να το χρησιμοποιούν.! Ο χρόνος επισκευής και αφαίρεσης των σκαλωσιών μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου όπου και ανοίγει το σχολείο, είναι ΥΠΈΡ ΑΡΚΕΤΌΣ.!”
Μοιραστείτε το