Search

Τη συνάντηση των επιστημονικών ομάδων του προγράμματος AGROKAZ φιλοξένησε η Ορεστιάδα και το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ

Τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των πανεπιστημίων που συμμετέχουν ως εταίροι στο πρόγραμμα AGROKAZ, του ERASMUS+, ενίσχυσε η συνάντηση εργασίας που είχαν στην Ορεστιάδα οι επιστημονικές ομάδες του Δ. Π. Θ, του Καζακστάν, της Σερβίας και της Κροατίας.

Συνολικά, 19 μέλη επιστημονικών ομάδων από Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα βρέθηκαν στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου, συμμετείχαν σε ημερίδα στην οποία παρουσιάστηκαν ερευνητικές εργασίες σε θέματα αγροικολογίας και σύγχρονων γεωργικών πρακτικών, ενώ επισκέφθηκαν και επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα, που λειτουργούν στην Ορεστιάδα, στο Σουφλί, στην Αλεξανδρούπολη αλλά και στην Ξάνθη.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, οι επιστημονικές ομάδες συζήτησαν τις προοπτικές ανάληψης μελλοντικών δράσεων σε κοινές ερευνητικές προσπάθειες, μεταξύ των ερευνητικών ομάδων και των επιχειρήσεων.

«Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να οργανώσουμε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σε αντίστοιχα, γεωπονικά τμήματα, του Καζακστάν, που θα αναφέρονται στην «Αγροοικολογία».

Θα μεταφέρουμε τεχνογνωσία και καλές πρακτικές, αλλά θα πάρουμε κι εμείς από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ, παράλληλα, μας δίνεται η ευκαιρία να βρεθούμε οι ερευνητικές ομάδες των πανεπιστημίων και να ανταλλάξουμε απόψεις…», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο καθηγητής του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπύρος Κουτρούμπας.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Μοιραστείτε το