18 Οκτωβρίου 2024

ΑΡΧΗ για το ατύχημα σε παιδική χαρά : Η δημοτική αρχή οφείλει να επιδείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα

Με καθυστέρηση μίας ημέρας και μέσω των τοπικών ΜΜΕ και του νομικού συμπαραστάτη της οικογένειας του θύματος, ενημερωθήκαμε για το σοκαριστικό περιστατικό του σοβαρού τραυματισμού ενός νηπίου 1,5 έτους από πτώση πόρτας περίφραξης στη δημοτική παιδική χαρά της Αλεξανδρούπολης, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΑΡΧΗ για το Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

Είναι ανησυχητικό ότι η δημοτική αρχή δεν έχει προβεί σε καμία δημόσια ανακοίνωση, αφήνοντας την εντύπωση ότι προσπαθεί να αποσιωπήσει ένα τόσο σοβαρό γεγονός.

Το τραγικό αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επικίνδυνων ατυχημάτων, καθώς είναι το δεύτερο μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο σε παιδική χαρά του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Αυτό καταδεικνύει με τον πλέον δραματικό τρόπο την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τη συντήρηση των δημόσιων χώρων και, ειδικότερα, την ασφάλεια των παιδιών που τους χρησιμοποιούν.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι κίνδυνοι γίνονται αντιληπτοί μόνο και εφόσον έχουν σημειωθεί τραγικά περιστατικά, όπως αυτό, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των μικρών παιδιών.

Καλούμε τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Γιάννη Ζαμπούκη, να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του. Η έλλειψη ελέγχου, συντήρησης και επισκευής των πιο ευαίσθητων δημοτικών δομών, όπως οι παιδικές χαρές, δεν μπορούν πλέον να αγνοούνται. Η δημοτική αρχή οφείλει να επιδείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ώστε να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι πολίτες του Δήμου μας – τα παιδιά.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο παιδί και ελπίζουμε να μην ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με παρόμοια περιστατικά, τα οποία οφείλονται σε παραλείψεις της διοίκησης του Δήμου.

Μοιραστείτε το