20 Σεπτεμβρίου 2024

Μεγάλη πίεση για διορθώσεις στο Κτηματολόγιο- παράταση προθεσμίας ζητούν οι μηχανικοί της Ορεστιάδας

«Μεγάλη πίεση και πολύ περιορισμένο χρόνο» διαπιστώνουν οι μηχανικοί της Ορεστιάδας για τη διεκπεραίωση σημαντικού αριθμού διορθώσεων στο Κτηματολόγιο, τις οποίες θα πρέπει να κάνουν πολλοί πολίτες της περιοχής.

Ο Σύλλογός τους, με επιστολή του προς τους Βουλευτές Έβρου και τους δημάρχους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, ζητά την παρέμβασή τους προκειμένου να υπάρξει παράταση στην προθεσμία της 21ης Φεβρουαρίου, δίνοντας χρόνο στους ιδιοκτήτες αλλά και στους μηχανικούς που αναλαμβάνουν περιπτώσεις διορθώσεων, να προβούν εμπρόθεσμα στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να μη βρεθούν μπροστά σε πιο περίπλοκες και κοστοβόρες διαδικασίες, όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ορεστιάδας, Γιώργος Τυμπανίδης.

«Υπάρχουν πολλοί πολίτες που ακόμη δεν έχουν λάβει τους φυσικούς φακέλους του Κτηματολογίου, οι οποίοι αποτελούν και τον κυριότερο τρόπο πληροφόρησής τους», υπογράμμισε ο κ. Τυμπανίδης, ο οποίος επεσήμανε ως «προβληματική» και την ταυτόχρονη ανάρτηση του Κτηματολογίου με τους Δασικούς Χάρτες.

«Μπλέκεται το ένα με το άλλο και η μία υπηρεσία με την άλλη…», δήλωσε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι και η γενικότερη συγκυρία, με την πανδημία και την οικονομία, δεν ευνοούν.

 

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Μοιραστείτε το