18 Οκτωβρίου 2024

Έβρος: Αποσωληνώθηκε ο συνοριοφύλακας που τραυματίστηκε από πυρά

Ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική πορεία της υγείας του τραυματισμένου από πυροβολισμό συνοριοφύλακα, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης ο 56χρονος -ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας– βρίσκεται σε επικοινωνία με το περιβάλλον και η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σταθερή.

Ο 56χρονος αποσωληνώθηκε με επιτυχία και μεταφέρθηκε σε απλή κλίνη. Έφερε τραύματα στην αριστερή κοιλιακή χώρα και μεταφέρθηκε αρχικά από τους συναδέλφους του στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο συνοριοφύλακας τραυματίστηκε χθες το απόγευμα από πυρά προερχόμενα από την τουρκική πλευρά στη διάρκεια περιπολίας σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας.

«Οι συνάδελφοι ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία-περιπολία. Δεν ξέρουμε από ποιους δέχθηκαν πυροβολισμό», σημείωσε ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Εβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς μιλώντας στην Καθημερινή για τον τραυματισμό του συναδέλφου του.

«Δεν ξέρουμε ακόμα πώς να το εξηγήσουμε», δήλωσε αναφερόμενος στο επεισόδιο, επισημαίνοντας πως τέτοια περιστατικά σημειώνονταν στο παρελθόν, αλλά όχι το τελευταίο διάστημα. «Εδώ και έναν χρόνο έχουν σταματήσει αυτά. Και οι ροές μεταναστών είναι μειωμένες. Ηταν βατό καλοκαίρι».

Τέλος, ανέφερε πως το περιστατικό αυτό ανέδειξε πόσο επικίνδυνη είναι η δουλειά του συνοριοφύλακα.

Μοιραστείτε το