Search

Καύσωνας Cleon: Καυτό μείγμα με 40αρια και 6 μποφόρ !

Εκτός από το κύμα καύσωνα που θα επικρατήσει στη χώρα τις επόμενες μέρες, αναμένεται να αυξηθεί και η ένταση των ανέμων, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Δημήτρη Ζιακόπουλο, αύριο, Παρασκευή, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 41 έως 44 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές κατευθύνσεις με εντάσεις έως και 5-6 μποφόρ.

Άλλωστε και ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορίας κινδύνου 3 για τις περιοχές των Δασαρχείων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου.

Για το λόγο αυτό τίθεται σε ισχύ η υπ αριθ.182840/1639/14-6-2023 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ Δημητρίου Πέτροβιτς, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η διέλευση, η παραμονή και η κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων, από τις 8:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής 14-7-2023, σε περιοχές ευθύνης των Δασαρχείων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου.

Το Σάββατο και την Κυριακή αναμένεται να πέσει λίγο η θερμοκρασία, με την ένταση των ανέμων όμως να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και να αυξάνεται σταδιακά.

Από Δευτέρα έως Τετάρτη, η ένταση των ανέμων θα ενισχυθεί σημαντικά και ενδέχεται οι ριπές να φθάνουν μέχρι τα 8 μποφόρ. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, γύρω στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Μοιραστείτε το